Think tank with eighty young entrepreneurs shoots off the starting blocks (NL)

A network of committed, enterprising men and women, coached by forty experienced business leaders, met for the first time last weekend. The selection of participants has now been announced.

--

Een netwerk van geëngageerde, ondernemende mannen en vrouwen, gecoacht door een veertigtal ervaren bedrijfsleiders, is vorig weekend voor het eerst bijeengekomen. De selectie van deelnemers is intussen bekend.

Hoewel het project - naar buitenlandse voorbeeld - 'Belgium's 40 under 40' heet, kent het sinds zijn oprichting eind vorig jaar zo'n succes dat al twee groepen van veertig zijn opgericht. Ze werden geselecteerd uit een duizendtal mensen jonger dan 40 om met elkaar in debat te gaan over enkele complexe maatschappelijke uitdagingen in de komende decennia.

De eerste groep van veertig heeft vorig weekend voor het eerst gebrainstormd in Hotel de Merode, de vroegere Cercle de Lorraine. Daarbij werden vier groepen van tien mensen samengesteld die op zoek gaan naar ideeën en oplossingen over vier thema's: diversiteit en inclusie, technologie en digitalisering, duurzaamheid en onderwijs. 30 procent van de deelnemers komt uit grote bedrijven, 30 procent uit kmo's, 25 procent uit het verenigingsleven en 15 procent uit wetenschappelijke en overheidsinstellingen.

Onder hen heel wat figuren die in deze krant al de revue zijn gepasseerd: Leslie Cottenjé, oprichter-CEO van de marketingstart-up Hello Customer, Ismaël Ben-Al -Lal van het zonnepanelenbedirjf iLumen, Katrien Herdewyn van het schoenentechbedrijf Elegnano, Julie Lietaer van de spinnerijgroep ESG, Hassan Al Hilou, de initiatiefnemer achter het sociaal ondernemersproject Capital, Mathieu de Lophem, oprichter-CEO van de mobiliteitsstart-up Skipr, en Nadine Khouzam van CodeNPlay. De volledig lijst vindt u op de LinkedIn-pagina van de organisatie.

Denktank

Het project - een kruising tussen een denktank en een netwerk - is een initiatief van Gaëtan Hannecart, de voormalige CEO van de woningbouwgroep Matexi, Pierre Gurdjian, bestuursvoorzitter van de Université Libre de Bruxelles en voormalig partner bij het consultancybedrijf McKinsey, en Laurent Coulie, philanthropy manager bij de Idea Europe Foundation. Zo' 40 toppers uit het bedrijfsleven, onder wie Guillaume Boutin, Marc Grynberg, Ilham Kadri, Charles Beauduin en Jean-Christophe Tellier, Martine Reynaers hebben toegezegd om mentor te worden van de jonge mensen.

In september gaat de tweede groep van start. Het hele traject bestaat uit verschillende delen: naast de brainstormsessies in groepen van tien wordt elke deelnemer ook individueel gecoacht en zijn er sessies waarbij de deelnemers elkaar begeleiden. Er komt ook een soort plenaire bijeenkomst.

 

Source: https://www.tijd.be/ondernemen/management-ondernemerschap/denktank-met-tachtig-jonge-ondernemers-schiet-uit-startblokken/10317663

Other news