International accelerator for life sciences companies expands to Belgium (NL)

ScaleHealth, an internationally leading innovation hub for life sciences companies that saw the light of day in California in 2018, is coming to Belgium through the intercession of Lucien De Busscher (EY) and Professor Pascal Verdonck (UGent - MedTech Flanders).

--

ScaleHealth, een internationaal toonaangevende innovatiehub voor life sciences bedrijven die in 2018 het levenslicht zag in Californië, komt naar België op voorspraak van Lucien De Busscher (EY) en Professor Pascal Verdonck (UGent - MedTech Flanders).

ScaleHealth Belgium zal worden onderbracht in de Orsi Academy in Gent en moet een marktplaats worden waar academici, investeerders, sectorspecialisten, overheden, dienstverleners en natuurlijk start-ups en scale-ups uit de life sciences industrie samenkomen.

ScaleHealth fungeert als een one-stop-shop dienstverlener voor start-ups en scale-ups, die hen in contact kan brengen met brede waaier aan stakeholders in de gezondheidszorg. Die kunnen gratis lid worden van de community en krijgen zo vlot toegang tot het ecosysteem van ScaleHealth in de VS. Omgekeerd zal ScaleHealth Belgium een springplank vormen voor Amerikaanse bedrijven die naar Europa willen uitbreiden.

“De oprichting van ScaleHealth Belgium verbindt en versterkt twee hotspots van medische technologie: Californië en Vlaanderen”, benadrukt Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade (FIT). FIT is trots dat het via zijn netwerk in de VS mee de kiem heeft gelegd voor dit unieke project. Het illustreert de internationale aantrekkingskracht van het healthtech ecosysteem en de geavanceerde knowhow in Vlaanderen.”

Indrukwekkende Adviesraad

“Het belang van life sciences voor de maatschappij zal de komende jaren alleen maar toenemen”, aldus Peter Hinssen van nexxworks. “Als we in Europa relevant willen blijven op dat vlak zullen kruisbestuivende innovatiehubs als ScaleHealth een cruciale rol spelen.”

Het belang van life sciences voor de maatschappij zal de komende jaren alleen maar toenemen

 

Scale-ups moeten, net als Olympische atleten, omkaderd worden door professionals zodat ze zich alleen maar moeten focussen op die gouden medaille”, vat Lucien De Busscher van EY het sportief samen.

Tal van professionals uit de Belgische Life Sciences wereld zetelen in de Adviesraad: Bart van Hooland (Thia Ventures), Caroline Pallard (NLO), Claire Tillekaerts (FIT), Delphine Hajaji (UCB Ventures), Dr. Geert Vandenbroucke (ORSI), Hilde Windels (Antelope Dx), Karin Scheerlinck (Surgi-Tec), Laurens Bouckaert (BxL BioComm US), Lucien De Busscher (EY) en Prof. Pascal Verdonck (UGent - MedTech Flanders).

Peter Hinssen (nexxworks) en Peter Verhaeghe (VVGB Law) vervoegen de Adviesraad en zetten mee hun schouders onder dit initiatief.

 

Source: https://www.bloovi.be/artikels/ondernemersnieuws/2021/internationale-accelerator-voor-life-sciences-bedrijven-breidt-uit-naar-belgie

Other news