Belgian Sound of Metal-Producer Nominated for Oscar

Producer Bert Hamelinck of the Belgian production house Caviar is the first Belgian to received a nomination for the Best Film Oscar for Sound of Metal.

-

Producent Bert Hamelinck van het Belgische productiehuis Caviar maakt voor Sound of Metal als eerste Belg kans op de Oscar voor Beste Film.

De Oscar voor Beste Film wordt aan de producenten uitgereikt, maar als Sound of Metal wint, zal Hamelinck het woord aan regisseur Darius Marder overlaten.

“Als ik nog een minuutje krijg, zou ik wel graag mijn familie bedanken, maar het is toch in de eerste plaats Darius’ film,” zegt Hamelinck aan De Standaard.

De producent dacht aanvankelijk dat Sound of Metal enkel Oscarnominaties voor Beste Acteur (Riz Ahmed) en Beste Geluid zou krijgen.

Toen de film één week voor de bekendmaking van de Oscarnominaties voor de Producers Guild Awards, een belangrijke voorloper van de Oscars, werd genomineerd, begon Hamelinck naar eigen zeggen te geloven dat er meer in zat.

“Dan zou je bijna ontgoocheld zijn met maar twee nominaties,” zegt hij. “Zes is echter veel meer dan we hoopten. Vijfentwintig jaar werk heeft dan toch tot iets ­geleid.”

“Ik hoop dat men nu ook in België inziet dat producent een creatief beroep is en veel meer is dan alleen het budget bij elkaar ­rapen,” voegt hij eraan toe.

Verder zegt Hamelinck dat Sound of Metal zijn zes nominaties ook te danken heeft aan de uitgebreide Oscarcampagne die distributeur Amazon op poten zette.

“Er komt veel lobbywerk bij kijken,” zegt Hamelinck. “Cadeautjes geven aan Academy-leden kan niet zomaar, maar je maakt wel reclame in de filmbladen en je probeert om ‘industry influencers‘ achter je film te scharen.”

“Zo namen we een gesprek op tussen Riz Ahmed en Joaquin Phoenix, dat je vervolgens via een link deelt met de Academyleden,” vervolgt hij.

 

Source: https://vertigoweb.be/belgische-sound-of-metal-producent-reageert-op-historische-oscarnominatie/

Other news