Antwerp software company Connective in Australian hands for 70 million euros

The Antwerp company Connective, founded in 2014 and a European superpower in the field of SaaS for digital signatures, is being sold for 70 million euros to its Australian counterpart Nitro.

--

Het Antwerpse Connective, opgericht in 2014 en een Europese grootmacht op vlak van SaaS voor digitale handtekeningen, wordt voor 70 miljoen euro verkocht aan zijn Australische sectorgenoot Nitro.

Met de overname versterkt Nitro, dat zijn hoofdkantoor in San Francisco heeft, zijn ambities om wereldwijd top-3 speler te worden op het gebied van e-signing en documentproductiviteitDe acquisitie van Connective stelt Nitro, dat de deal financiert met een kapitaalverhoging van 140 miljoen Australische dollar, in staat om de volledige eSign-markt, ter waarde van 17 miljard dollar, aan te boren. Na de afronding van de transactie in december 2021 wordt Connective een indirecte dochteraanneming van Nitro Software Limited, een op de Australische beurs ASX genoteerde onderneming.

“Dataprivacy en -beveiliging zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu”, licht Sam Chandler, co-founder en CEO van Nitro, toe. “De toekomst van digitaal ondertekenen is dan ook gebaseerd op eID-oplossingen met een hoge betrouwbaarheidsgraad, en deze overname stelt Nitro in staat uit te groeien tot een wereldwijde leider.”

‘Wij zijn zeer verheugd dat we in Nitro een partner hebben gevonden wiens missie, visie en kernwaarden zo nauw aansluiten bij die van ons. Er was meteen een klik met Sam en het Nitro-team, en het was voor mij duidelijk hoe de toonaangevende oplossingen van Connective nog veel meer groeimogelijkheden zouden kunnen krijgen als onderdeel van het productiviteitsplatform van Nitro", aldus Nicolas Metivier, CEO van Connective.

Source: Bloovi

Other news