Americans can still learn from European environmental awareness (NL)

The United States has thrown itself back into the climate battle under President Joe Biden, including ambitious targets. But my own experience shows that in everyday life Americans still have a long way to go. And also: that climate and environmental awareness already seems to have penetrated more deeply in Europe and Belgium.

--

De Verenigde Staten hebben zich onder president Joe Biden weer in de klimaatstrijd gegooid, inclusief ambitieuze doelstellingen. Maar mijn eigen ervaring leert dat in het dagdagelijks leven de Amerikanen nog een hele weg hebben af te leggen. En ook: dat het klimaat- en milieubewustzijn in Europa en België al dieper lijkt te zijn doorgedrongen.

Enkele voorbeelden illustreren wat ik bedoel. Het regent in NYC ? Als je binnenkomt, is er een speciale machine om je paraplu in te pakken in een plastiek. Eten? Overal is het altijd in wegwerpplastiek. Zelfs als je ter plekke blijft is het vaak met een wegwerpkoffiebeker, -bestek of -bord . Ontbijt op hotel ? Alles is individueel ingepakt, dat gaat van de muffin tot 30 ml melk, een individuele portie ontbijtgranen, ingepakt voorgesneden stukken fruit en natuurlijk het bord en het bestek.

Daarbovenop komt de overconsumptie. Een medium coffee is allesbehalve ‘medium’. Alles om je heen is voor individueel gebruik, om weg te werpen en in overvloed aanwezig. Zelfs huizen moeten hier snel te bouwen en goedkoop zijn.

Alles om je heen is voor individueel gebruik, om weg te werpen en in overvloed aanwezig. Zelfs huizen moeten hier snel te bouwen en goedkoop zijn.

Energie is hier zo goedkoop dat mensen geen enkel besef hebben van hun impact. We wonen in een New Yorkse wijk met veel restaurants en bij alle leveringen laten bestelwagens en trucks hun motor draaien, tot soms uren toe. Ondenkbaar in België.

In juni was het heel warm en kregen de New Yorkers een melding via hun smartphone dat er een stroomtekort was. Mensen waren massaal de airco aan het opendraaien. Terwijl je ook gewoon overgordijnen kan hangen, in de avond de ramen openen en beter kan bouwen.

Business Development Manager bij Renson in New York, Verenigde Staten.

Source: De Tijd

Other news